Andrea Cook komt uit Engeland alwaar ze architectuur heeft gestudeerd aan de Universiteit van Sheffield. Sinds 2003 werkt ze echter fulltime als kunstenares in Zeeland. Andrea wordt gei╠łnspireerd door de kracht van eenvoud en het subtiele spel van kleuren in de natuur. De kust en de zee komen vaak voor in haar schilderijen. Dat is niet verwonderlijk gezien haar huidige werkplaats. Zeeland inspireert niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook door het bijzonder heldere licht, dat deze provincie biedt, veroorzaakt door de combinatie van land en water. Voorts geeft zij ook cursussen in olieverf- en aquareltechnieken. Daarnaast geeft ze iedere zaterdag een cursus etsenmaken.

Ze maakt ook papier van onder andere organische materialen zoals appel, prei, gras, banaan...etc. Zij heeft een praktisch boekje geschreven over de kunst van het papiermaken.

Bovendien heeft zij illustraties voor kinderboeken gemaakt.

Haar werk is ook te koop via www.atelier28.etsy.com en bevindt zich in privé-collecties in o.a. Canada, VS, Australië, Nieuw Zeeland, Brazilië, Thailand, Noorwegen, Zweden, Ierland, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland, Zwitserland, Kroatië, Italië, Spanje, België, Nederland, Denemark, Rusland, Mongolië en China. Voor meer informatie zie ook:

www.atelier28.net

atelier28 : Botermarkt 1 : 4691 CZ Tholen : Netherlands : t: 06 38904426